Akvarel, Lofoten

 

Disse akvareller har jeg malet under mine ophold på Lofoten Sammen med malerkolleger har jeg opholdt mig der adskillige gange i 2-3 uger  i 2006, 2007, 2008, 2010, 2012, 2014, 2017.Hver gang bliver man bevæget af det forunderlige magiske lys, som man oplever nord for polarcirklen. Det er en stor inspirationskilde og at opholde sig der giver mulighed for fordybelse uden forstyrrelser.

Jeg arbejder for det meste i forholdsvis små formater, både kvadratiske og rektangulære.

I årenes løb er det blevet til en anseelig samling akvareller. Her på siden kan ses et  udvalg, begyndende med de sidste fra februar 2017. Herefter følger akvareller fra marts måned 2014. Disse små akvareller er delvise monotypier, dvs. engangstryk. her foldet og trykket om sig selv.

Derefter kommer akvareller fra 2008 og 2014 med huse og fjeld som motiv, hovedsageligt malet vådt i vådt, med husmotiverne som undtagelser sammen med den serie, jeg kalder Singing the blues, hvor penselstregen er tørret, inden jeg har lagt et nyt lag på, nogenlunde som fuglestudierne beskrevet herefter.

Tekst og billeder i den anden serie er fra 2012. Billeder og tekster er en poetisk hyldest til lysets væsen.

Næste serie er et udvalg af fuglestudier, malet efter fotobog om fugle på Lofoten i 2010 Hvor den første serie er maleri med en akvarelteknik, der lader farven flyde, er jeg her gået traditionelt til værks, begyndende med en blyantsskitse og derefter flere farvelag, der tørrer, inden næste lag males på.

Den tredje serie bestående af tre udsigter er fra 2006 i maj måned. Kunstnerhuset i Svolvær ligger på en bakke med direkte udsigt fra atelieret til hav og fjeld. Så lysets skiften kan iagttages døgnet rundt, når man opholder sig der i maj måned.