Kys frøen, hold skruen i vandet og kæmp for alt, hvad du har kært!

1-IMGP4244

Nissepers postkort fra Paradisøen

Nisseper kommer ikke tilbage på denne side af jul. Det er sikkert og vist. Han har sendt mig et postkort fra en lille, næsten ubeboet paradisø, som svanerne førte ham til. Solen skinner, vandet er turkisblåt og tempereret; kokosnødderne hænger lige til at plukke, flække og spise.

Som han skriver:

Mit hjerte, hvad vil du mere? Hov, hov bliv nu ikke for bedrøvet; når svanerne vender tilbage, flyver jeg med. Tror du, at jeg vil gå glip af maj måned i Dannevang? Af bøgen, der springer ud, anemoner i skovbunden og fuglesang dagen lang!

Nå, skægget fandt jeg selv, hvor og hvordan kan jeg  ikke fortælle dig. I mennesker må leve med, at mangt og meget er usynligt for øjet.  Følg sporene i dine bedste hverdagsminder fra året, der er gået:

24-juli2013 118

I rosens duft, i jordbærrets sødme, i børnebørnenes latter, leg  og bløde kindefolder, i  dine kyllingers pippen og skraben rundt i haven, i sommerfuglens flagrende flyveflugt, i sommerdage ved havet. Og kan du huske de mange æbler, du plukkede  under fuld sol i september og oktober, ja, og ….Nu bliver skriften så lille at jeg ikke kan tyde, hvad Nisseper har skrevet, kun det sidste:

Husk det nu, julens magi gror ud af alle dine bedste minder,  af solhverv, der står for døren og af det lille barn, der bliver født på ny. Julen er reddet, hvis du gør som jeg siger: Kys frøen, hold skruen i vandet, vær ingen lyseslukker, så går solen helt ud! Og husk: Kæmp for alt, hvad du har kært!

RIGTIG GLÆDELIG JUL, NU SKAL JEG HAVE MIG EN GANG PARADISJORDBÆR MED FRISK NØDDEMÆLK!

02-juli2013 089

Et nisseråd: Husk at klikke på billedet, så springer jordbærrene næsten ud af din skærm!