Mulige skæggesteder under septembers blå himmel. Og under nymånen i december.

04-oktober 2013 069

I tanken eksisterer tiden som ude i verdensrummet, forestiller jeg mig. Op og ned, frem og tilbage er opløste begreber der ingen mening giver. I tanken er tiden punkter,  man slår ned på og hvor man mindes begivenheder i tilfældige rækkefølger eller forestiller sig fremtidige ditto samtidig med, at man f. eks. laver sin kaffe en fredag morgen i december efter en vældig brølende og storladen storm, der på en måde slet ikke passer ind i den danske blide natur, hvor adskillige træer knækkes som tændstikker. Sådan ændrer stormen landskabets tegninger.

Nå, jeg drikker min kaffe og Nisseper snorker højlydt ovenpå nattens symfonikoncert. Men i tanken cykler jeg ud ad naturstien under septembers blå himmel. Står af cyklen og går ind i en skovbevoksning  for at lede efter skæg og samle svampe, for dem er der mange af herude i skovene omkring Fogstrup  

 

02-oktober 2013 027                                                                                                                                                                                                                                                           Må jeg lige have lov, ja hov, hov mon der skulle befinde sig et skæg her under rørhattene, de så skønne, smukke og velsmagende ikke planter, ikke dyr, ikke noget midt imellem men organismer i deres eget Fungi- rige.  Nisseper er vågnet op, blander sig og følger mig i tankens flyveflugt.

Vi finder ikke noget skæg men jeg får et længere foredrag om Lærke rørhatte, Karl Johan den 14.hatte, Brungul rørhat,  Indigo rørhat og kurven fuld af dem alle. Nisseper er vældig belært, sætter ikke sit lys under en skæppe.

Hjemme igen og tilbage i nuet. Måske er det i dag lige nu at det, som er blevet væk, takket være stormens rasen dukker frem på steder, der før har været skjult.

En iskold vind blæser stadig, så jeg tager varmt tøj på og går på inspektion i haven.27-december 2013 022

HER Nisseper kom, HER er dit skæg, se der på grenen sidder dit smukke orangerøde skæg!!

Nu kan vi godt sige, at det bliver jul, som sig hør og bør!!

Hov, hov fru Grünberger stop en halv! Vi har aldeles ikke mit nisseskæg her, vi har her Tremella mesenterica, på meget jævnt dansk Gul Bævresvamp, siger han henkastet med næsen i sky. Meget almindelig fra oktober til december.

Nå, siger jeg skuffet.

Ser man det.

Julen lader vente på sig.

Det er blevet aften.

Blæsten stadig bidende.

Atter nymåne.

..I´ m dreaming of a White Christmas, synger nissen så….