Nissebakkelser
Hun bager dem en gang om året: Hvert år i september går hun ud i skovene omkring Fogstrup med sit solfangerglas og lokker disse små nissebakkelser frem fra skovbunden. Græsset varmer hun op i et par minutter og underet sker.
De skyder frem, fikse og færdige med den skønneste røde kirsebærsukkerglasur og kunstfærdigt pyntet med små hvide marengsdupper.De står på række og geled og frister enhver, myre som ræv som menneske.
Engang solgte hun en kurvfuld til en trendy restaurant i Silkeborg. Kun én gang, for det viste sig, at nissekagerne havde en uheldig bivirkning på de pæne gæster i restauranten, som blev splittet ad fra ende til anden. Kokken havde sauteret bakkelserne og drysset vulkansk aske på dem. – En islandsk opskrift fra det nordiske køkken!
Nej, server dem naturel: Røde nissebakkelser med marengsdupper. Dertil whiskyflødeskum, hvis man tør det, for de mange kalorier sætter sig på sidebenene af myre, rævepels og menneske!
Fra Decemberblade 2008