Skåle

 

November 2014 . De første fungiskåle er brændt færdige. Fungi er den latinske betegnelse for svampe. Fungi er hverken dyr eller planter men helt sit eget rige. De smukkeste er de, som skyder op om efteråret med deres frugtlegemer, med fod,stok og hat. De står og lyser i mange farver, gror med lynets hast og er så pludselig borte igen. Jeg har endnu en gang ladet mig inspirere af denne forunderlige form- og farveverden, denne gang til at dreje porcelænsskåle på fod, også kaldet opsatse. Som fungi befinder sig midt imellem dyre- og planteriget, befinder disse skåle sig også mellem flere funktioner.

Efterår 2013: Her er  drejede skåle i højtbrændt lertøj med min hvide glasur, her i en halv transparent udgave.

Jeg har begittet skålene indvendig, derfor farveforskellen.

Herefter følger en lille serie drejede porcelænsskåle, brændt op til 1260 grader.

Som i skålene ovenfor har jeg præget et mønster med diverse redskaber. Det skaber en variation i glasurens udtryk, som jeg godt kan lide at arbejde med.